Beskyttelse af Kreditkort

Overview

Sikkerhed er en vigtig prioritet i en verden, hvor svindel med kreditkort og uautoriserede transaktioner stiger. Kreditkort spiller en hovedrolle i  økonomiske svindel, og disse hændelser steg 44% fra 2019 til 2020. Alle former for svindel eskalerede siden COVID-19-krisen begyndte, og viser ikke tegn på at ændre sig. Kravene til indsigelser af kreditkort er også blevet højere. 

På internettet er det relativt let for cyber kriminelle at få adgang til kreditkortoplysninger via hacking, malware eller phishing. Det er dog vigtigt at holde øje med dine kreditkortoplysninger omhyggeligt, selv offline. Det er ikke sjældent, at tjener og restaurant personale stjæler kreditkortnumre og bruger dem, selvom det er minimalt i forhold til at få stjålet finansielle oplysninger online.

Sådan holder du dine kreditkortoplysninger sikre

1. Tag dine forholdsregler med det samme for at sikre dit kreditkort
2. Brug antivirus software
3. Vær opmærksom på forretninger og sikre netværk
4. Beskyt dine oplysninger og udlever dem ikke til nogen
5. Bortskaf kvitteringer og følsomme dokumenter omhyggeligt
6. Giv banken besked om opdaterede adresser, telefonnumre og e -mails
7. Anmeld straks mistede kort og uautoriserede gebyrer

 

Tag dine forholdsregler med det samme for at sikre dit kreditkort

Når du modtager dit kreditkort, skal du straks underskrive bagsiden af det. Det kan virke som et lille skridt, men det kan gøre forskellen mellem at miste et betydeligt beløb gennem svindel med kreditkort og undgå dette scenarie.. Personer, der stjæler et kreditkort, kan finde det meget let, at foretage uautoriserede transaktioner ved at underskrive bagsiden. Hvis dette sker, kan din egen signatur ikke bruges som bevis på, at kortet tilhører dig.
Når du får et kort, og får du mulighed for at vælge din egen pinkode og adgangskode efter at have brugt den midlertidige, som virksomheden har givet dig. Så vælg ikke en adgangskode, der bruges til andre konti, eller som er personlig for dig, f.eks. En fødselsdag eller en del af din adresse. Hold din adgangskode hemmelig, og skift den med jævne mellemrum hvis muligt.

 

Brug antivirus software
Det er altid en god idé at bruge antivirus software til at beskytte din enhed og oplysninger generelt. Software, der beskytter din enhed mod malware eller spyware, kan også beskytte dine kreditkortoplysninger. For at installere denne software skal du desuden sørge for, at den opdateres regelmæssigt, og at du har den bedste type software inden for dit budget for at holde alle dine oplysninger sikre.


Vær opmærksom på forretninger og sikre netværk
Vær forsigtig, hvor du handler. Som enkeltpersoner kan du tage alle tilgængelige forholdsregler, men hvis dine oplysninger gemmes i en database hos en forretning og denne bliver hacket, kan du blive “straffet” for forretningens manglende forsigtighed.
Der har været tilfælde af store virksomheder, der har måttet indrømme, at tusinder, hvis ikke millioner af kunder, blev påvirket af hacking og fik deres oplysninger kompromitteret. I dette tilfælde kan indsigelser af kreditkort være en udfordring, fordi mange af disse cyber kriminelle forsvinder.
Sørg derfor for, at de forretninger, du bruger, har cyber sikkerhed i top, og at deres medarbejdere anvender bedste praksis for at holde kundeoplysninger sikre. Foretag aldrig kreditkort transaktioner over netværk, der ikke virker sikre. Dette betyder at du bør være forsigtig på caféer og med offentlig Wifi.

Beskyt dine oplysninger og udlever dem ikke til nogen

Ud over malware og hacking er phishing en anden særlig form for svindel med kreditkort. Phishing indebærer at få oplysningerne direkte fra personen ved at foregive at repræsentere en virksomhed eller en regeringsorganisation. Dette kan gøres via e -mail, sms eller telefon.
For eksempel modtager du muligvis en e -mail fra en forretning, bank eller betalingsplatform, der fortæller dig at du skal verificere dine kreditkortoplysninger. Der vil være et link, der i stedet for at sende dig til det rigtige websted, vil tage dig til en falsk hjemmeside og bede dig om at indtaste dine kreditkortoplysninger.
Af denne grund skal du undgå at klikke på links sendt via e -mail, selvom du tror, du kender og stoler på afsenderen, fordi de kan være falske. Besøg i stedet websiden og ændr oplysningerne direkte der.

Bortskaf kvitteringer og følsomme dokumenter omhyggeligt

Tro det eller ej, nogle skrupelløse mennesker kan faktisk gennemgå skraldespanden eller papirkurven for at finde kreditkort oplysninger eller andre personlige data. Makuler alle dokumenter og kvitteringer, før du smider dem ud. Undersøg kvitteringer omhyggeligt, før du smider dem ud for at sikre, at der ikke er oplysninger nogen kan stjæle
Giv banken besked om opdaterede adresser, telefonnumre og e -mails
Når folk flytter til en ny adresse, er det første, de sandsynligvis gør, ikke at underrette deres bank eller kreditkortselskab.
Dette bør dog have en topprioritet, hvis du ikke vil have, at de sender breve med følsomme oplysninger til din gamle adresse. Du vil også gerne kunne modtage vigtige beskeder fra finansielle virksomheder, så det er en god idé at opdatere dem med nogen af disse ændringer, uanset om det er en fysisk adresse, telefon eller e -mail.

Anmeld straks mistede kort og uautoriserede gebyrer

Sørg for at holde dig ajour med hvad der foregår med din konto. Tjek det ofte, og gennemgå alle transaktioner for at sikre, at de blev foretaget af dig. Kontakt straks kreditkortselskabet eller banken, hvis der er uautoriserede gebyrer, og hvis dit kreditkort er stjålet. Indsigelser processen kan gå mere gnidningsløst, hvis situationen rapporteres hurtigt. Jo mere tid der går, jo mere skade kan der ske.
Alle disse trin holder dit kreditkort mere sikkert, men intet system er idiotsikkert. Hvis dine kreditkortoplysninger blev stjålet, selv efter at have taget de nødvendige forholdsregler, skal du rapportere hændelsen og rådføre dig med eksperter i refundering for at forbedre dine chancer for at få succes med din indsigelse.

Case Studies

Personal Testimonials

[sp_testimonial id="402" ]