Indsigelser (Chargeback) og den udstedende bank

Indsigelser (Chargeback) og den udstedende bank

Indsigelserprocessen for kreditkort kan være kompleks, og det er vigtigt at gøre sig bekendt med de involverede trin og parter fra starten. Et vigtigt led i processen, er at forstå, den udstedende banks afgørende rolle.

Mange mennesker tror, at når de henvender sig til et kreditkortselskab om en tilbageførsel af transaktioner på kortet, er det dem, der træffer beslutningen. Det er faktisk den udstedende bank, der træffer den endelige beslutning om, hvorvidt der tilbydes indsigelser, og det er vigtigt at forstå den rolle, udstederen spiller.

Professionelle på Pengeretur giver oplysninger til forbrugerne om indsigelser af kreditkort, tilbagekaldelse af wire og andre strategier for refundering. Vi rådgiver kunder om indsigelsesprocessen og de bedste måder at forfølge refundering på, især med hensyn til forretning eller broker uoverensstemmelse.

Hvad er en indsigelse?

Indsigelser af kreditkort transaktioner er en form for refundering, der vender transaktionerne  tilbage. Det ligner en refusion og fungerer også i tilfælde af svindel med kreditkort. Den type indsigelser, der ofte diskuteres i forbindelse med refundering, involverer imidlertid forretning og broker uoverensstemmelse frem for svig, der resulterer i uautoriserede transaktioner.

Grunden til dette er, at den udstedende bank i tilfælde af uautoriserede anklager og mistanke om bedrageri ofte vil acceptere at tilbageføre transaktioner, især hvis kortet blev rapporteret stjålet. Derfor indebærer en tilbageførsel af transaktioner i disse sager normalt ingen kontroverser.

Når refunderings eksperter bliver involveret i indsigelser, betyder det normalt uoverensstemmelse mellem en kunde eller en broker, der løses af den udstedende eller den overtagende bank.

Hvad er en udstedende bank?

Den udstedende bank er den bank, der udsteder kreditkortet. Når en kunde klager over uautoriserede eller autoriserede transaktioner, som de ønsker en indsigelse for, tror de måske, at de taler med kreditkortselskabet, men de taler faktisk til den udstedende bank.

Efter at have set på beviserne og hørt begge sider, beslutter den udstedende bank, om indsigelsen vil gå igennem eller ej. Derfor har banken meget magt i denne proces, og de bliver nødt til at blive overtalt af sælgeren og kunden.

 

Hvilken rolle spiller den udstedende bank i indsigelsesprocessen?

Den udstedende bank behandler normalt ikke en anmodning om indsigelser, før kunden har foretaget sin egen sag med sælgeren og har bedt om refusion. Den udstedende bank kan bede kunden om at foretage en anmodning fra sælgeren for at sikre, at de ikke selv kan overtale dem.

Grunden til dette er, at den udstedende bank hører mange klager og ønsker at spare tid og kræfter på en sag, der kan løses mellem de to parter. Normalt vil en forretning gerne glæde deres kunder og vil sandsynligvis give efter for en rimelig anmodning om refundering. Dette er imidlertid ikke altid tilfældet.

Når sælgeren har nægtet en indsigelse, vil den udstedende bank bede kunden om at fremlægge deres sag, fremlægge dokumentation, som de vil videregive til erhververen eller sælgerens bank. Erhververen vil præsentere dette for forretningen, som derefter enten giver indsigelser eller angiver deres begrundelse for afslag. Hvis de nægter, vil erhververen forelægge forretningens sag for den udstedende bank, som beslutter, om sagen skal videreføres.

Den udstedende bank anses for at være en afbalanceret part i behandlingen af ​​disse uoverensstemmelser, fordi de, selv om de har deres egen interesse, er jævnt fordelt mellem parterne. For eksempel vil en udstedende bank ikke miste forretningen ved at bilægge sagen mod dem. De ønsker heller ikke at miste kreditkortkunder.

Det kan imidlertid argumenteres, at kunden har en lille ulempe overfor forretningen fra den udstedende banks perspektiv. For det første kan en individuel kunde repræsentere mindre pengeværdi for den udstedende bank end en forretning. Selvom en udstedende bank forsøger at være neutral i disse tilfælde, vil de gerne beholde deres forhold til forretningen på gode vilkår.

Selv om det gamle ordsprog “kunden altid har ret”, nogle gange stadig er sandt, bliver flere udstedende banker opmærksomme på et fænomen kendt som “venlig svindel.” Dette er en online form for butikstyveri, når en kunde ønsker at beholde en vare, de har betalt for, men de hævder, at varen var beskadiget eller ikke ankom.

De vil derefter misbruge indsigelsesprocessen for at få deres penge tilbage for en vare, de har beholdt. Af denne grund vil en udstedende bank have brug for beviser, såsom et billede af den ødelagte vare eller bevis fra en forretning på at den faktisk blev sendt i stedet for at tage kunden på ordet.

Hvad hvis den udstedende bank nægter indsigelse?

Hvis den udstedende bank i første omgang nægter en indsigelse, er det ikke en grund til at give op. En pengereturs eksperter kan hjælpe dig med at forfølge din sag og få en refundering. Du kan gå til et regeringsorgan eller en ombudsmand, men det kan tage tid. Refundering -eksperterne er dygtige til at arbejde med banker og indsamle oplysninger, der forbedrer dine chancer for at få en refundering.

Pengereturs fagfolk giver dig information og bistand til refundering. Vi giver oplysninger om indsigelsesprocessen og værktøjer, der hjælper dig med at analysere din situation og vurdere de bedste strategier for at forfølge en indsigelse.

Case Studies

Personal Testimonials

[sp_testimonial id="402" ]